El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar que divendres el Consell de Ministres aprovarà l'indult de Josefa Hernández, que des de dilluns compleix a la presó de Tahíche (Lanzarote) una pena de sis mesos per no enderrocar la seva casa, construïda en un paratge protegit. «El Govern la indultarà, crec que és una cosa de sentit comú, s'ha creat una situació profundament injusta, i jo diria fins i tot absurda», va dir el president del Govern als passadissos del Congrés.

Rajoy va afegir que seria «bo i imprescindible» que l'Executiu canari pogués resoldre l'assumpte de l'habitatge i posar a disposició de la família de Josefa Hernández un de nou. En aquesta línia, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, es va reunir al Congrés amb les diputades canàries del PP Matilde Asian i Celia Alberto per tractar el cas.

La Fiscalia de Canàries va sol·licitar a la jutge penal número 2 de Puerto del Rosario (Fuerteventura) l'alliberament de Josefa Hernández, en un recurs en què critica la «celeritat» amb què ha decretat l'ingrés a presó d'aquesta veïna, sense tenir en compte els seus informes. La Fiscalia va criticar que la jutge adoptés aquesta decisió sense demanar-li un darrer informe quan «no hi havia cap raó d'urgència per actuar d'aquesta manera».

La família de Josefa Hernández va rebre amb enorme alegria l'anunci del president del Govern, una notícia que la seva filla Minerva va celebrar amb aquestes paraules: «Torno a creure en la Justícia». Minerva Zerpa Hernández va publicar la setmana passada a la plataforma d'internet Change.org una carta en la qual demanava al Ministeri de Justícia que frenés l'ingrés a la presó de la seva mare.