El magnat novaiorquès i aspirant a la nominació republicana per a la Casa Blanca, Donald Trump, va viure un moment de tensió en una roda de premsa a Iowa amb un periodista hispà de la cadena hispana Univisión, a qui un membre de seguretat va fer fora de la sala.

El periodista, el popular presentador de la cadena Jorge Ramos, va preguntar a Trump a l'inici de la roda de premsa sobre les seves polèmiques propostes migratòries, entre elles la construcció d'un mur a la frontera amb Mèxic i l'expulsió d'11 milions d'indocumentats, davant el que aquest i Trump van iniciar una discussió.

Trump li va retirar llavors la paraula i va passar el torn de preguntes a altres periodistes, però davant la insistència de Ramos, que va seguir dret i no va deixar de preguntar al precandidat, un membre de seguretat el va escortar fora de la sala.

«Si us plau, segui, no se li ha donat la paraula. Segui. Torni a Univisión», es va dirigir Trump al periodista visiblement molest. No obstant això, la campanya del magnat va permetre a Ramos tornar a la sala després d'uns minuts, quan va tornar a preguntar a sobre diverses qüestions migratòries, iniciant-se un hostil intercanvi de retrets entre el precandidat i el periodista.

«No pot deportar 11 milions de persones», va repetir amb insistència Ramos, per preguntar després sobre la seva baixa popularitat entre la comunitat hispana. «Jo tinc el cor més gran que vostè. Sap quants llatins treballen per a mi? Milers. A Nevada les enquestes em donen guanyador entre els hispans», va respondre Trump.