El periodista Vester Lee Flanagan, conegut com a Bryce Williams, es va treure la vida cinc hores després d'haver matat a trets, al sud dels EUA, una reportera i un càmera que informaven en directe per a una cadena local de televisió afiliada a la CBS. L'assassí, que segons la policia es va suïcidar en una autopista de l'estat meridional de Virgínia, va treballar durant un any, fins que va ser acomiadat per motius que no han transcendit, a l'emissora WDBJ7, amb la qual col·laboraven els periodistes morts a trets, Alison Parker, de 24 anys, i Adam Ward, de 27.

En el tiroteig també va resultar ferida la dona a la qual entrevistava Parker, la directora executiva d'una cambra de comerç local, Vicki Gardner, que es recupera en un hospital després de rebre un tret a la part de darrere del coll, encara que no es tem per la seva vida.

El succés es va produir cap a un quart de set del matí hora local, quan els reporters morts feien una entrevista en directe a la plaça Bridgewater de la població rural de Moneta, a Virgínia. L'assassí es va acostar per darrere als reporters, de manera que només l'entrevistada podria haver-lo vist, i els va disparar, segons un vídeo publicat a internet que suposadament hauria gravat el propi assassí i en el qual es pot veure la seva pistola.

En les imatges que va poder gravar el càmera abans de ser tirotejat, se senten uns trets, es nota com la càmera cau a terra i es desplaça, mentre se senten crits fins que finalment queda interrompuda l'emissió.

L'assassí va publicar missatges a les xarxes socials Twitter i Facebook sobre el succés minuts abans i després d'aquest, encara que falta per confirmar la seva autenticitat, i els seus comptes van ser immediatament suspesos.

Flanagan es va suïcidar a l'autopista I-66 al seu pas pel comtat de Faquier, a Virgínia, després d'una espectacular recerca i persecució policial que es va allargar durant unes cinc hores i va obligar a tancar totes les escoles de l'àrea i posar la població en màxima alerta.

El director de l'emissora local, Jeffrey Marks, va afirmar que al mitjà per al qual treballaven les víctimes no tenien constància que cap d'elles hagués rebut amenaces. Es desconeix la connexió del sospitós amb les víctimes i el possible mòbil del crim.

Petició al Congrés

El Govern dels Estats Units va insistir en la urgència que el Congrés actuï amb «sentit comú» per reduir la violència armada al país. «Hi ha algunes coses de sentit comú que només el Congrés pot fer i que sabem que tindrien un efecte tangible en la reducció de la violència armada al país», va explicar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest.

Earnest va recordar que el president dels EUA, Barack Obama, demana des de fa temps al Congrés que adopti aquest tipus de mesures i «creu que ells (els legisladors) ho haurien de fer». El portaveu va explicar que encara no havia tingut l'oportunitat de parlar amb Obama del tràgic succés de Virgínia, sobre el qual va comentar que és «un altre exemple que la violència armada s'està convertint en una cosa massa comú a comunitats petites i grans dels Estats Units»