Uns cinquanta cadàvers van ser recuperats de l'interior del celler d'un vaixell en què viatjaven juntament amb altres 400 immigrants que van ser rescatats davant de les costes de Líbia. L'operació de socors es va efectuar gràcies a la unitat sueca Poseidon, que participa en el dispositiu europeu Tritó. En les darreres hores s'han desplegat al Mediterrani deu operacions de salvament, de les quals cinc havien conclòs a l'hora de tancar aquesta edició amb el rescat de més de 1.400 persones.

En aquest sentit, la Guàrdia Costanera italiana va confirmar la recuperació de tres cadàvers més que es trobaven a bord d'una llanxa pneumàtica on viatjaven 120 immigrants que van ser rescatats amb vida quan navegaven rumb a Itàlia. Els cadàvers corresponien a tres dones, però no es va poder precisar la causa de la seva mort.

Per altra banda, Hongria va anunciar que reforçarà la seva frontera meridional amb el desplegament addicional de més de 2.000 policies i diversos helicòpters a partir del 15 de setembre, mentre el partit conservador governant ha iniciat un procés legal per mobilitzar l'Exèrcit. Aquests passos es van prendre després que les forces de seguretat registressin dimarts l'entrada rècord aquest any de 2.533 immigrants en un sol dia, la majoria d'ells refugiats de Síria i l'Afganistan.

Al centre d'acollida de refugiats de Röszke, prop de la frontera amb Sèrbia, la policia va utilitzar gasos lacrimògens per dispersar unes 200 persones que protestaven per la lentitud dels tràmits. Alguns refugiats es van negar a que les autoritats registressin les seves empremtes dactilars, el que els impediria sol·licitar asil en un altre país europeu.

Esbronquen Merkel

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va assegurar que hi haurà «tolerància zero» contra els que ataquin els peticionaris d'asil o als centres on són acollits temporalment. La cap del Govern va fer aquestes declaracions després de visitar el centre de refugiats de Heidenau, escenari aquest cap de setmana de protestes violentes per part de grups neonazis. Merkel va ser rebuda al centre de refugiats per un centenar de veïns amb esbroncades i xiulets.