La Fiscalia romanesa considera que l'amic de Morate el va ajudar a fugir

L'assassí de les dues joves de Conca presenta un recurs contra la seva extradició a Espanya

28.08.2015 | 07:21

La Fiscalia de la localitat romanesa de Lugoj, encarregada del cas de Sergio Morate a Romania, va afirmar que Istvan Horvath va mantenir contactes amb el principal sospitós del doble assassinat de Conca i el va ajudar presumptament a fugir de la Justícia espanyola. «El sospitós (Horvath), entre el 8 i el 13 d'agost, va contactar per telèfon i altres sistemes de comunicació amb Sergio Morate, a qui va ajudar després a evadir una ordre d'arrest internacional emesa per les autoritats espanyoles», va assenyalar la Fiscalia en un comunicat.
Horvath, acusat d'encobrir Morate, «es va desplaçar acompa?nyat de tres persones romaneses a Hongria, on es van trobar amb el ciutadà espanyol», afegeix. Des Hongria van viatjar cap a Lugoj, una petita ciutat situada a l'oest de Romania. Morate va ser detingut per la Policia romanesa el passat 13 d'agost en un apartament d'aquesta localitat llogat per Horvath.
Morate va decidir recórrer la decisió d'un jutge romanès de lliurar-lo a les autoritats espanyoles, va anunciar l'advocada de l'acusat, Claudia Candea. «Presentarem demà (avui) el recurs contra el seu lliurament a Espanya davant la Cort d'Apel·lació de Timisoara» (oest de Romania), va dir Candea després de reunir-se amb Morate a la cel·la de la comissaria d'aquesta ciutat romanesa on el sospitós es troba en presó preventiva.
«Li donaré voltes a la motivació que presentarem en el recurs contra l'extradició, encara que no és obligatori haver de fer-ho», va precisar l'advocada.
L'acusat havia dit amb anterioritat que considera que no tindrà un procés just a Espanya per la mediatització del cas i pel fet que «tots ja el consideren culpable» del doble assassinat.
El cas passarà ara a l'Alta Cort de Cassació i Justícia, a Bucarest, que quan rebi el recurs disposarà de tres dies per pronunciar-se sobre el dictamen del magistrat Flavius ??Ionescu, jutge de la Cort d'Apel·lació de Timisoara, que dilluns passat havia donat llum verd a l'extradició a Espanya de Morate. Si el recurs no prospera, el sospitós serà traslladat a Espanya en els següents deu dies.

Nou advocat
Candea, advocada d'ofici, va indicar que deixarà de ser la representant de Morate davant la justícia romanesa en el moment en què presenti el recurs a la Cort d'Apel·lació de Timisoara i el sospitós tindrà un altre advocat d'ofici designat a la capital romanesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema