L'autor del tiroteig en el qual van morir dos joves perioristes als EUA mentre realitzaven una connexió en directe, l'afroamericà Vester Lee Flanagan, va al·legar haver estat víctima de discriminació racial a la feina, fet que neguen els seus excompanys i exempleadores. En un document de 23 pàgines enviat per fax a la cadena ABC després del tiroteig, Flanagan, conegut com Bryce Williams en els mitjans, assenyalava que la seva ira «havia anat creixent a poc a poc» a causa de presumptes casos de discriminació racial i assetjament sexual.

Alison Parker, una jove periodista de 24 anys, i Adam Ward, el seu càmera de 27 (tots dos blancs), van perdre la vida mentre informaven en viu per al canal local de Virgínia WDBJ7, filial de la CBS, després de ser tirotejats pel seu excompany Flanagan. L'agressor, qui havia estat acomiadat fa dos anys per la cadena, va emprendre després una fugida de més de cinc hores en què finalment es va disparar a ell mateix quan estava acorralat per les autoritats i va morir més tard a l'hospital on va ser traslladat.

En el seu escrit a ABC, Flanagan assegura haver estat assetjat a la feina per ser un home negre i homosexual, i expressa la seva admiració pels autors de matances als EUA com la de l'escola secundària de Columbine el 1999 i la de Virginia Tech el 2007, a l'autor de la qual, el coreà Seung-Hui Cho, diu haver conegut.

A més, Flanagan cita com a «detonant» dels seus actes el tiroteig que va tenir lloc el passat 17 de juny a Charleston (Carolina del Sud), en què un jove blanc va assassinar nou feligresos d'una església negra amb l'objectiu d'iniciar una «guerra racial».

«El tiroteig a l'església va ser el punt i final, però la meva indignació ha crescut al llarg del temps. He estat un barril de pólvora humà durant molt de temps, només esperava fer BOOM!», establia l'escrit de l'exreporter.

La cadena també va explicar que un home que deia ser Bryce Williams (nom que usava Flanagan) havia estat trucant a l'emissora durant les últimes setmanes dient que tenia una història per explicar, però sense arribar a dir mai sobre què era. Unes dues hores després del tiroteig, ABC va rebre el fax, i posteriorment una trucada de Flanagan en què admetia haver disparat als dos periodistes.

En el document, Flanagan insisteix en repetides ocasions en què ha «patit» al llarg de la seva vida en haver estat atacat per homes negres i dones blanques per la seva condició de negre i gai.