Un vaixell carregat d'immigrants es va enfonsar davant la costa de la ciutat líbia de Zuwara i les autoritats van informar que podria haver-hi centenars de morts. Un responsable de seguretat a Zuwara va assenyalar que hi havia centenars de persones a bord i algunes aparentment estaven atrapades a la bodega del vaixell quan va naufragar.

«Uns 100 immigrants il·legals han sobreviscut», va afirmar, tot afegint que les operacions de rescat continuen. Un altre responsable local i un periodista amb base a Zuwara van confirmar l'enfonsament però no tenien informació sobre víctimes.

Els immigrants a bord procedien de països de l'Àfrica subsahariana, el Pakistan, Síria, el Marroc i Bangla Desh, segons el responsable de seguretat.

El Ministeri d'Interior italià preveu l'arribada de 20.000 immigrants pel Mediterrani al mes de setembre, que se sumaran als més de 111.000 que han desembarcat en el que portem d'any. Segons les dades publicades i pels mitjans de comunicació, d'aquests el major nombre són refugiats eritreus (29.019), nigerians (13.788), somalis (8.559), sudanesos (6.745) i sirians (6.324), de manera que la majoria d'ells tenen dret a alguna forma de protecció internacional.

Mesures especials

Aquests mitjans explicaven que davant les contínues i massives arribades de refugiats, el Ministeri d'Interior està pensant en obrir antigues presons o àrees industrials abandonades per donar acollida a aquestes persones, ja que els centres previstos comencen a estar col·lapsats. El sistema d'acollida, explicava el diari La Repubblica, està a punt de col·lapsar, ja que actualment acull 93.608 refugiats. Fonts del Ministeri d'Interior van explicar que s'esperava que disminuïssin les arribades, però estan augmentant com si els traficants tinguessin pressa per enviar-los tots abans que acabi l'estiu.