El portaveu nacional del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero, va ser detingut per la Policia per la seva relació amb l'ocupació d'una finca militar d'Osuna (Sevilla). Cañamero va ser arrestat al matí als voltants de la seu del sindicat a Sevilla, on també hi ha dependències policials.

Un dispositiu de vuit agents d'uniforme van procedir a la detenció de Cañamero quan es trobava esmorzant al costat de la seu nacional del sindicat. El sindicalista tenia previst minuts després començar un reunió de direcció amb el seu equip de treball sobre les tasques prèvies al II Congrés del SAT, que se celebrarà el 4 i 5 d'octubre.

Cañamero ja va comunicar en el seu dia que no s'amagaria i que seguiria realitzant el seu treball diari com a portaveu del SAT. El líder jornaler va convocar el 14 d'agost els mitjans de comunicació perquè assegurava que seria arrestat per la seva participació en l'ocupació de la finca Las Turquillas d'Osuna.

Cañamero va assegura que a dos quarts de nou del matí del 14 d'agost seria detingut al seu domicili del Coronil per a ser conduït davant els jutjats d'Osuna, el que finalment no va passar.

El portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors va dir que la detenció reafirma la seva «voluntat de barallar-me i seguir lluitant» davant la injustícia.