L'advocada de Sergio Morate, Claudia Candea, va presentar a la Cort d'Apel·lació de Timisiora (Romania) el recurs contra la decisió d'aquest tribunal d'extradir el seu client, el presumpte assassí de les dues joves de Conca. Ara l'expedient de Morate serà traslladat a l'Alta Cort de Cassació i Justícia de Bucarest, màxima instància judicial del país, que decidirà sobre l'entrega del presumpte assassí en els propers dies.

En concret, la Llei 302/2004 de cooperació internacional estipula que el recurs s'ha de decidir en un termini de tres dies des de la data en què es registra l'expedient. Aquests tres dies inclouen el cap de setmana, tot i que les fonts consultades vaticinen que la decisió s'adoptarà dilluns que ve.

Contra les decisions d'aquest tribunal ja no es poden interposar més recursos. En cas que aquesta cort a Bucarest decideixi aprovar l'extradició de Morate que sol·liciten les autoritats espanyoles, el lliurament es faria efectiu en els dies posteriors. Aquest tribunal haurà de convocar una vista en què serà present l'acusat. Si es compleixen aquests terminis, Morate podria estar a Espanya abans d'acabar la setmana que ve.

L'advocada d'ofici de Morate va confirmar que el seu client havia decidit finalment recórrer la seva extradició, per al que va esgotar gairebé per complet el termini de cinc dies que li havia donat el tribunal de Timisoara. Això malgrat que, des del principi, el jove havia manifestat el seu total rebuig a tornar a Espanya. En la seva última compareixença davant el jutge va arribar a al·legar que temia per la seva vida en cas de tornar.

Preguntada la seva advocada sobre les raons per les quals el seu client ha tardat tant a decidir-se a recórrer, Candea va explicar que estava «dubitatiu». Segons el parer d'aquesta lletrada, a Morate «l'espanta el llarg viatge que hauria de fer des de Timisoara fins a Bucarest».