El Tribunal Penal del Caire va condemnar a tres anys de presó tres periodistes d'Al-Jazeera acusats de difondre notícies falses i de no comptar amb permisos de treball per exercir la seva professió al país. Els reporters s'enfrontaven a un nou judici, després que el Tribunal d'Apel·lació del Caire anul·lés a principis d'any les condemnes a set i deu anys de presó contra Mohamed Fahmy i Baher Mohamed i cinc imputats més, entre ells l'australià Peter Greste, deportat a Austràlia al febrer.

El president del tribunal, Hassan Farid, va estipular una pena contra Fahmy, Mohammad, Greste i altres dos acusats de tres anys de presó, i sis mesos més per a Mohamed. Dos dels imputats van ser declarats innocents pel tribunal, que va insistir que els processats no són periodistes.

Malgrat les contínues denúncies d'organitzacions nacionals i internacionals, les autoritats egípcies han insistit en repetides ocasions que a Egipte no hi ha periodistes empresonats per delictes relacionats amb la llibertat d'expressió.

Segons la sentència, a més de treballar sense les acreditacions corresponents, no estaven donats d'alta en els registres de les autoritats corresponents, treballaven per a un mitjà sense autorització, havien introduït al país material per gravar de manera clandestina i emetien des d'un hotel sense comptar amb els permisos pertinents. Els acusats, que havien arribat pel seu propi peu al tribunal, van ser detinguts per les forces de seguretat.