Una dona que pateix esquizofrènia va ser detinguda a Castelló per l'assassinat a punyalades de la seva mare i la seva neboda a València, tots de nacionalitat xinesa. A la Policia Nacional li ha costat aclarir els fets i la relació de parentiu entre els residents d'un habitatge en el qual dos dels seus habitants van morir a punyalades. L'idioma ha estat un gran obstacle, ja que els testimonis parlaven poc castellà i ha resultat complicat trobar un intèrpret.

Les primeres hipòtesis ja apuntaven que l'autora del crim era una dona i, presumiblement, de l'entorn de la família. De fet, la detenció de la dona, que convivia amb les víctimes al mateix domicili, es va produir a darrera hora de la nit de divendres.

El responsable d'un bar situat davant de l'habitatge va relatar com va veure sortir de l'edifici un home que li va cridar l'atenció perquè, encara que és tranquil, anava alterat i va entrar en un basar regentat per persones de nacionalitat xinesa. Un dependent del basar va confirmar després que l'avi va entrar al local i va demanar que truquessin a la policia, perquè a casa hi havia sang i dues persones mortes. La seva dificultat per parlar castellà és el que va provocar que, en un primer moment, es cregués que podia ser l'autor del crim confessant.

Descartada aquesta opció, els agents, que no van practicar cap detenció al lloc dels fets, van començar llavors a rastrejar els voltants i els contenidors a la recerca de l'arma homicida. La recerca, malgrat tot, va resultar infructuosa. Els veïns tampoc van aconseguir explicar amb exactitud qui vivia al pis. Borja Fernández, veí de l'edifici, va assegurar que coneixia només cinc dels inquilins: els avis, una dona d'uns 30 anys i dues nenes de 10 i 4 anys.