Maduro allarga la mà a Colòmbia però amplia el tancament de la frontera

30.08.2015 | 07:17

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va allargar ahir la mà al seu homòleg colombià, Juan Manuel Santos, per trobar-se personalment i resoldre la problemàtica generada pel tancament de 100 quilòmetres de la frontera.
Després de l'augment de la tensió dialèctica dels últims dies el cap de l'Executiu veneçolà va fer aquesta proposta a Santos en la clausura d'una marxa a Caracas en suport del decret d'estat d'excepció en sis municipis, així com del tancament de els passos en els mateixos, una decisió que Maduro va anunciar que ampliava a quatre municipis de l'àrea.
"Estic disposat a reunir-me amb el president Santos per parlar d'aquests temes on ell vulgui, quan vulgui i com vulgui. Ell i jo, solets, i li posem el cascavell al gat, president Santos, i fem història vostè i jo, si vostè vol", va anunciar Maduro.
Mentrestant, des de la Unió Europea s'ha alertat dels riscos del tancament de la frontera entre Veneçuela i Colòmbia i s'ha demanat la recerca de "solucions acceptables" per a ambdues parts: "El tancament, seguit del desplaçament forçat, posa en risc el conjunt de la situació humanitària, la seguretat i l'estabilitat a la regió fronterera"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema