El ministeri de Cultura polonès va informar ahir que "està convençut" de l'existència del tren nazi perdut fa 70 anys a les rodalies de Walbrzych, encara que no confirma que estigui carregat amb lingots d'or i joies, com s'ha rumorejat en els últims dies, i demana als caçatresors que cessin en la seva recerca. De fet, les autoritats poloneses van indicar ahir que estan gairebé segures d'haver trobat un tren nazi enterrat. Les fotografies preses mitjançant equips de radar que han penetrat en la terra han mostrat un tren de més de 100 metres de longitud.

El tren estava blindat, cosa que insinua que transportava càrrega especial, "probablement equipament militar però també possiblement joieria, obres d'art i documents d'arxiu", va explicar l viceministre de Cultura, Piotr Zuchowski. "Estic al 99% segur que aquest tren existeix", tot i que els experts només n'estaran segurs una vegada intentin desenterrar el vehicle, tal com va afegir.

Les autoritats van començar la recerca després de l'avís d'un alemany i un polonès que van afirmar per mitjà d'advocats que havien trobat el tren , i que esperaven obtenir un 10% del valor de les troballes com a recompensa.