Hongria ja ha conclòs la construcció d'una tanca filat de 175 quilòmetres de longitud i metre i mig d'alçada al llarg de la seva frontera amb Sèrbia, segons va informar ahir el portal digital Mno.

Mentre aquest filat no sembla tenir l'efecte desitjat de dissuadir els milers de persones que busquen entrar a la Unió Europea a través d'Hongria, les autoritats continuen amb la construcció d'una segona tanca, més sòlida i de quatre metres d'altura, que esperen concloure al proper mes de novembre.

El Govern del conservador Viktor Orbán havia anunciat al passat juny el seu controvertit pla d'aixecar la tanca amb l'objectiu d'aturar la immigració que entra a Hongria des de Sèrbia. En aquest sentit, la xifra de refugiats que diàriament travessen la frontera, provinents de països en conflicte com l'Afganistan, Síria o Pakistan, ha oscil·lat en les últimes setmanes entre els 1.000 i 3.200.

Sense anar més lluny, la policia local va informar ahir que les autoritats havien interceptat 3.080 refugiats que van creuar il·legalment aquesta frontera, entre els quals 670 menors.

Mentrestant, a la localitat de Röszke, un dels punts d'entrada més freqüentat en els darrers dies, hi va haver diverses protestes de refugiats que sobrepassen la capacitat dels centres de registre al costat de la frontera.

Com que la gran majoria dels refugiats no vol quedar-se a Hongria, demanen que els deixin abandonar el país cap a altres més rics de la Unió Europea com Àustria o Alemanya. A Röszke, per exemple, un refugiat va intentar incendiar una carpa per cridar l'atenció i demanar que se li permeti seguir rumb a Alemanya. Per aquesta mateixa raó, una cinquantena de persones es van manifestar dissabte a l'estació de trens Keleti de Budapest.