La mort d'un home ahir als encierros de Cuéllar (Segòvia) eleva a 12 el nombre de morts en aquests festejos a Espanya el 2015, l'any amb més víctimes mortals dels últims quinze.

Des del 2000, 74 persones han mort en encierros i festes taurines a l'Estat. D'ells, 71 eren homes i 3 dones.

Després del 2015, els anys més tràgics són el 2009, amb 10 persones mortes, i el 2012, amb 8. Unes altres 7 persones van morir els anys 2010 i 2011, mentre que el 2007 en van morir cinc.

Seguint amb el tràgic recompte, el 2013 van morir quatre persones, i tres víctimes mortals es van registrar en els anys 2001, 2003, 2004 i 2008. Amb dos morts, se situen els anys 2000, 2002, 2005 i 2006, sent el 2014, amb un mort, l'any amb menys víctimes mortals produïdes en els encierros.

Enguany, la primera víctima es va produir el passat 24 juny, quan un home de 43 va morir després de rebre diverses banyades durant la brega tradicional del toro de Sant Joan a la fira dels Sanjuanes de Còria (Càceres).

Només un dia després, morí un home de l'Ampolla (Tarragona) després de passar diversos dies ingressat en resultar ferit, el 22 de juny, durant la celebració d'un toro embolat a les festes de Sant Joan.

El 5 juliol va morir la tercera víctima de l'any, un home de 43 anys en rebre una banyada a les festes taurines de Sant Pere celebrades al barri de Grau (Castelló).

El 14 juliol, va morir la quarta víctima, un turista francès de 44 anys a conseqüència d'una banyada durant els espectacles taurins a Pedreguer (Alacant).

La primera víctima d'aquest mes d'agost es va produir el dia 9 quan un home de 32 anys va rebre una cornada al coll en un tancament a Villaseca de la Sagra (Toledo). La víctima es trobava gravant l'espectacle amb el seu mòbil i no es va adonar que l'animal s'apropava.

El 14 d'agost van perdre la vida dos homes, un de 32 anys que va rebre una banyada a la localitat valenciana de Museros durant els festejos del bou al carrer i un altre de 55, per la mateixa causa, el dia anterior en un tancament a Blanca (Múrcia).

Un dia després, el 15 agost, José Alberto Penyes López, de 36 anys, regidor de Traspinedo, va morir quan participava en un tancament a Peñafiel (Valladolid) per les greus ferides que li va causar un vedell.

El 16 agost va defallir un altre jove de Calahorra després de ser banyegat durant una solta de vaquilles a les festes patronals de Lerín (Navarra).

El passat 22 agost, un home de 45 anys va morir a conseqüència d'una agafada soferta durant els festejos de bous al carrer a Borriol (Castelló).

A més d'aquests successos, cal sumar, la de l'home de 89 anys, que va morir el 3 d'agost, també durant els bous al carrer a la localitat alacantina de Gata de Gorgos, a conseqüència del cop que va sofrir en caure al terra quan es trobava presenciant l'espectacle en una zona protegida. Pel que sembla una vaquilla va ficar el cap entre els barrots de la zona fitada i l'ancià va caure i es va donar un cop al cap amb el terra.

Durant l'encierro de Cuéllar també hi va haver altres incidents. Els metges van informar que s'havia enviat a l'Hospital de Segòvia a un jove amb contusions, en observació, però aparentment sense lesions de gravetat.