Els ministres d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i de Defensa, Pedro Morenés, viatjaran demà al Marroc per abordar amb els seus homòlegs d'aquest país l'amenaça del terrorisme gihadista i la immigració irregular.

Ambdós assistiran a Rabat a una reunió bilateral, pactada durant l'última visita de Morenés al Marroc, en què mantindran una trobada amb els seus respectius homòlegs marroquins.

Entre els assumptes més importants s'abordarà el terrorisme gihadista i la immigració irregular, segons han informat ambdós departaments.

Dos assumptes d'actualitat que afecten directament als dos països a un costat i a l'altre de l'Estret de Gibraltar i que passen un moment de particular gravetat amb una crisi migratòria en el Mediterrani i per l'expansió del Daesh assentat a les fronteres d'Algèria amb Llívia i Tunísia.

Per la seva banda, Morenés aprofitarà per parlar amb el seu homòleg del fòrum mediterrani 5+5 i de les missions exteriors espanyoles desplegades a la zona del Sahel, així com de cooperació de les forces armades d'ambdós països.

Serà el segon viatge de Fernández Díaz en 72 hores, perquè dissabte va realitzar un viatge a França per una reunió d'urgència convocada pel ministre d'Interior gal·lès, Bernard Cazeneuve sobre cooperació transfronterera en matèria de terrorisme i seguretat ferroviària, on també va assistir la ministra de Foment, Anna Pastor.