Arresten a Casablanca dos membres més d'una xarxa gihadista present a Espanya

01.09.2015 | 00:00

La Policia marroquina va detenir a Casablanca dues persones relacionades amb la xarxa desarticulada la setmana passada a Madrid i diverses ciutats del Marroc, suposadament dedicada a la captació de gihadistes per perpetrar atemptats i lluitar en zones de conflicte.
Aquests arrestos formen part de la investigació que va donar lloc a la detenció a San Martín de la Vega (Madrid) d'un home, per al qual el jutge va ordenar després presó, i d'altres tretze més a Fes, Casablanca, Nador, Alhucemas i Driouch.
La cèl·lula desarticulada es dedicava a la captació i enviament de combatents estrangers a Síria i l'Iraq per integrar-se a l'Estat Islàmic i reeditar al Marroc i a Espanya les massacres perpetrades pel grup terrorista i crear un clima de psicosi i inestabilitat.
El jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González va enviar a la presó el detingut a Espanya per coordinar una filial al Marroc de l'Estat Islàmic, grup amb el qual va negar qualsevol tipus de vinculació. Abdeladin A. està acusat de terrorisme per captar combatents per a L'EI i gestionar un compte de Facebook relacionat amb aquest grup. El detingut va negar la seva vinculació amb el grup terrorista, però la seva família si que hi té molta relació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema