La Policia marroquina va detenir a Casablanca dues persones relacionades amb la xarxa desarticulada la setmana passada a Madrid i diverses ciutats del Marroc, suposadament dedicada a la captació de gihadistes per perpetrar atemptats i lluitar en zones de conflicte.

Aquests arrestos formen part de la investigació que va donar lloc a la detenció a San Martín de la Vega (Madrid) d'un home, per al qual el jutge va ordenar després presó, i d'altres tretze més a Fes, Casablanca, Nador, Alhucemas i Driouch.

La cèl·lula desarticulada es dedicava a la captació i enviament de combatents estrangers a Síria i l'Iraq per integrar-se a l'Estat Islàmic i reeditar al Marroc i a Espanya les massacres perpetrades pel grup terrorista i crear un clima de psicosi i inestabilitat.

El jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González va enviar a la presó el detingut a Espanya per coordinar una filial al Marroc de l'Estat Islàmic, grup amb el qual va negar qualsevol tipus de vinculació. Abdeladin A. està acusat de terrorisme per captar combatents per a L'EI i gestionar un compte de Facebook relacionat amb aquest grup. El detingut va negar la seva vinculació amb el grup terrorista, però la seva família si que hi té molta relació.