Detenen un home per deixar morir la mare per inanició a Tenerife

La dona només pesava 25 quilos i presentava signes evidents de manca d'higiene i desnutrició

01.09.2015 | 00:00

La policia ha detingut a Tenerife un home de 39 anys després que un equip sanitari comprovés que la seva mare, una dona de 76, havia mort a casa seva amb signes evidents de manca d'higiene i desnutrició, ja que pesava 25 quilos. L'estat en què es trobava aquesta dona va ser descobert després que la mateixa família truqués al 112 perquè un equip anés al domicili, perquè l'anciana havia mort.
Els sanitaris es van trobar un cadàver de 25 quilos de pes, col·locat en posició fetal i amb símptomes de desnutrició.
L'informe preliminar dels forenses apunta que el cadàver presentava indicis de manca d'higiene i d'uns mínimes cures sanitàries, úlceres provocades per mantenir-se durant molt de temps en la mateixa posició i una alimentació insuficient. Els metges van assegurar, però, que la causa última de la mort va ser una insuficiència respiratòria aguda i que no s'apreciava al cos cap tipus de lesió.
El fill de l'anciana morta va sol·licitar al febrer una ajuda d'aliments que li va ser concedida i tramitada a través d'una ONG. L'Ajuntament no té constància de cap petició més d'ajuda fins al dia posterior a la defunció, quan una altra de les seves filles va sol·licitar al consistori que cobrís l'enterrament per no disposar de mitjans econòmics suficients. Segons sembla, la dona tenia una pensió de viduïtat i la seva família no podia fer front a les despeses de l'enterrament.

Ingrés a la presó
La jutge va decretar l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per homicidi per a aquest veí de Santa Cruz de Tenerife. L'home, de 39 anys, ha estat acusat, pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Santa Cruz de Tenerife, d'un presumpte delicte d'homicidi per omissió en deixar morir la seva mare per inanició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema