La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha donat suport avui al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, davant el debat sobiranista català i ha defensat el respecte a la legalitat que garanteix la sobirania i integritat territorial de cada Estat de la Unió Europa.

Merkel ha estat preguntada per la situació de Catalunya en la conferència de premsa que ha ofert al costat de Rajoy a Berlín amb motiu de la cimera informal que tots dos han protagonitzat des d'ahir.

La cap del Govern alemany ha informat que tots dos han parlat de la situació a Catalunya en el marc de l'horitzó polític i econòmic espanyol i ha recalcat que és important respectar la legalitat nacional i internacional.

Segons ella, la seva posició i la de Rajoy en relació amb l'aposta independentista catalana "són molt semblants". "Aquí -ha dit- no hi ha cap tipus de diferència".

Ha recalcat que tothom ha de respectar els tractats de la UE que garanteixen la sobirania i la integritat territorial de cada Estat.

De la seva banda, Rajoy ha reiterat que el seu Govern i el Partit Popular defensaran la sobirania nacional.

Segons el seu parer, és "absolutament injust" que es pretengui obligar els catalans a renunciar a una de les seves condicions -espanyols, catalans i europeus- i ha afegit que "quedar fora d'Espanya i d'Europa no té sentit: és profundament injust que algú es pugui sentir estranger al seu propi país".

Per això, ha insistit que la llei es respectarà i que, "per descomptat, Espanya no es trencarà, com pretenen alguns".