El PP ha registrat aquest dimarts una proposició de llei urgent al Congrés perquè el Tribunal Constitucional tingui capacitat sancionadora si s'incompleixen les seves sentències, una iniciativa que és l'"evidència", afirma, que "ningú aprovarà la independència de Catalunya".

Es tracta d'una proposició de llei que han presentat al Congrés després del seu registre el portaveu del grup Popular, Rafael Hernando, i el candidat del PPC a les eleccions catalanes del 27 de setembre, Xavier García Albiol.

La iniciativa, que s'ha registrat pel procediment d'urgència perquè pugui ser aprovada en el que queda de legislatura, persegueix també que el TC pugui sancionar les autoritats o persones que incompleixin les seves resolucions, i inclou la possibilitat de suspendre'ls en les seves funcions, a més d'imposar-los multes d'entre 3.000 i els 30.000 euros.

García Albiol ha assegurat que la proposició de llei és la "garantia que ningú pugui incomplir les resolucions del TC i és un missatge molt clar" als que volen trencar Catalunya de la resta d'Espanya perquè sàpiguen que "la broma s'ha acabat".

La proposició de llei modificaria la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional i, segons García Albiol, va "en contra d'aquells que "pretenen saltar-se les regles del joc", no respecten les decisions dels tribunals i volen "trencar" Catalunya.

És, ha afegit, "la forma més clara de demostrar que no ho aconseguiran".

Segons ha explicat Hernando, amb el tràmit d'urgència es pretén que el ple del Congrés voti la presa en consideració d'aquesta proposició la setmana del 14 de setembre i després voti el text legislatiu el 29 de setembre, dos dies després de les eleccions catalanes.

A continuació, la proposició de llei passarà al Senat, perquè, en el cas que s'introdueixin esmenes, pugui tornar a temps al Congrés i ser aprovada definitivament abans que acabi la legislatura, ha explicat Rafael Hernando.

Xavier García Albiol ha demanat a tots els grups parlamentaris del Congrés que donin suport a la iniciativa, un reclam que ha dirigit especialment a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i al PSOE.