L'aprovació al Parlament d'Ucraïna d'una reforma per descentralitzar el país va desencadenar a Kíev la violència dels nacionalistes radicals, que va causar almenys un mort i més de 120 ferits, gairebé íntegrament membres de les forces de seguretat que custodiaven el Legislatiu. "En total, després dels enfrontaments al costat de la Rada han estat hospitalitzades 122 persones, onze d'elles greus. A més, hi ha dos periodistes francesos ferits", va explicar el ministre d'Interior ucraïnès, Arsen Avákov.

Poc abans, havia confirmat la mort d'un membre de la guàrdia nacional, en rebre un impacte al cor d'un resquill d'una granada llançada per nacionalista radical, ja detingut per la policia. L'explosió d'aquesta granada i altres artefactes van causar un gran nombre de ferits, tant entre els efectius de la Guàrdia Nacional com de la Policia. Avákov va informar que entre els ferits hi ha un dels viceministres d'Interior, Vasili Paskal.

Va responsabilitzar directament Oleg Tiagnibok i la seva formació nacionalista Svoboda (Llibertat) dels esdeveniments al costat de la Rada, que va qualificar de "crim". Svoboda i l'organització ultranacionalista Sector de Dretes van ser els principals organitzadors de les protestes davant de la Rada que van degenerar en els disturbis.