La Policia de Tailàndia va anunciar la detenció d'un segon estranger suposadament relacionat amb l'atemptat que el 17 d'agost va causar 20 morts a Bangkok, i va atribuir l'atac a un grup mafiós vinculat al tràfic de persones. Segons les autoritats, el detingut intentava creuar la frontera amb Cambodja a l'est del país, i el seu aspecte és «semblant» al del jove que va aparèixer en les imatges de càmeres de seguretat com l'individu que va col·locar la bomba que va va provocar la massacre.

El sospitós, al qual gravacions de la televisió local van mostrar amb ulleres, gorra i samarreta grisa, va ser escortat per agents de seguretat i traslladat des de la província fronterera de Sa Kaeo a la capital tailandesa, on ahir va ser interrogat en anglès.

Es tracta del segon sospitós de participar en l'atemptat que arresten les autoritats després que un presumpte primer involucrat, que d'acord amb les autoritats és també estranger, fos capturat dissabte en un apartament de Bangkok. En cap dels dos casos les autoritats han divulgat, però, la identitat ni la nacionalitat dels detinguts.

Malgrat el seu anunci, la nova detenció no havia aclarit dimarts l'origen de l'atemptat que va causar també 120 ferits al temple hindú de Erawan i que, segons la junta militar que governa a Tailàndia, és el pitjor acte terrorista registrat al país.

Dues setmanes després cap organització ha reivindicat l'autoria de l'atac, el que continua multiplicant les hipòtesis. Entre les possibilitats que estudien els experts hi ha la d'una represàlia per la recent repatriació per part de Tailàndia d'un centenar de musulmans uigurs a la Xina, i la d'una incursió armada de la guerrilla, també islàmica, que opera al sud del país.