L'exconsellera balear de Salut i Consum Aina Castillo va reconèixer davant el jutge José Castro que l'expresident Jaume Matas va cometre irregularitats en l'adjudicació per construir l'hospital Son Espases, ja que «va donar les instruccions per manipular el concurs a favor d'OHL», segons va explicar el seu advocat.

Castillo, que va ser consellera al Govern que va presidir Matas entre 2003 i 2007, es va ratificar en la declaració que va fer davant la policia i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach a l'abril de 2014, quan va explicar per primera vegada que va rebre ordres del llavors president per donar instruccions perquè l'adjudicatària fos la UTE de constructores que liderava OHL.

L'advocat de Castillo, Eduardo Ruiz de Erenchun, va detallar en finalitzar la declaració de l'exconsellera que no se li havia preguntat si hi va haver algun tipus de comissió o compensació per l'adjudicació de l'obra, i va afegir que a Castillo «no li consten».

En la seva declaració com a imputada, Castillo va ratificar el relat que va fer inicialment, quan va explicar que Matas li va lliurar en una cafeteria de Palma un sobre en què hi havia arguments tècnics perquè l'adjudicació fos a favor d'OHL, una informació que li va orprendre que tingués el president perquè les ofertes eren confidencials, i que va entregar al llavors director general del Servei de Salut (Ib-Salut), Sergio Bertrán.

El lletrat de l'exconsellera va explicar que aquest sobre «el va lliurar a una altra persona i no el té ni es va quedar cap còpia perquè no el va obrir», amb el que no l'ha pogut aportar al jutge que investiga les presumptes irregularitats en l'adjudicació .

Després de la publicació en premsa de la filtració dels plans del Govern d'adjudicar l'hospital a OHL, Matas li va dir a Castillo que s'hauria de suspendre la taula d'adjudicació de l'obra, prevista per a aquell mateix dia, i elevar les propostes a algun òrgan que garantís la transparència i objectivitat en la decisió, segons va relatar l'exconsellera al fiscal en la seva primera declaració.

El Consell Consultiu va recomanar que es sol·licités una valoració de les ofertes a dos col·legis professionals: el d'economistes i el d'enginyers. Els informes modificaven la valoració a favor de la UTE de Dragados, a la qual va ser adjudicada.