Almenys 11 refugiats sirians han mort ofegats aquesta matinada en intentar arribar a l'illa grega de Kos des de la costa de Turquia en dues barques, informa el diari turc "Hürriyet" en la seva edició digital.

Una llanxa que va partir d'Aspat, prop de Bodrum, al sud-oest de Turquia, amb 16 refugiats sirians a bord, es va enfonsar abans d'arribar a l'illa de Kos. Segons les primeres dades, almenys set refugiats van morir en l'accident.

La guàrdia costanera turca va poder rescatar quatre persones amb vida i continua buscant a cinc desapareguts. A la mateixa zona es va enfonsar una altra barca que havia partit de Alihoca, també prop de Bodrum, amb sis persones a bord de les quals quatre -una dona i tres nens- van morir.

Les altres dues persones van aconseguir arribar a la costa gràcies al fet que portaven armilles salvavides.

Entre gener i juliol, les patrulles turques van salvar a 20.165 refugiats indocumentats en 629 operacions en les aigües turques de l'Egeu, i van detenir 42 persones per tràfic il·lícit de persones.

Els refugiats solen pagar entre 900 i 1.200 euros per a una plaça en una llanxa pneumàtica que els porti a una de les properes illes gregues, però els naufragis són freqüents perquè als traficants "els és igual si es moren o no", segons han afirmat a Efe persones que han realitzat aquest viatge.