Imputen 45 persones per filtrar l'examen d'una oposició per entrar a la policia

03.09.2015 | 00:00

Un jutge va imputar un superintendent de la Policia Local de Sevilla, Juan José García Sánchez, per filtrar dues oposicions per a policia a 37 aspirants que les van aprovar, a cinc membres del tribunal, a un empresari i a un membre de la junta de personal de l' Ajuntament sevillà.
El jutge d'instrucció 9 de Sevilla, Juan Jesús García Vélez, acusa de descobriment i revelació de secrets el superintendent i cinc membres del tribunal de les dues oposicions, que es van celebrar el 2011 per cobrir 47 places i de 2012 per a altres 56 vacants.
En els exàmens del cas pràctic, es va comprovar que els opositors beneficiats per l'entrega prèvia de l'examen i de la plantilla de correcció cometien errades i incorreccions que només apareixien a la plantilla filtrada, com dir que la documentació necessària dels conductors és el DNI, estableix el jutge.
En el seu escrit d'imputació, el magistrat assenyala que el cap policial va afavorir un germà de la seva companya sentimental i un nebot. Un altre dels acusats i membre del tribunal de l'oposició hauria afavorit al fill del president del Sindicat Professional de Policies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema