Després de gairebé tres setmanes, la Justícia romanesa va decidir finalment que extradirà Sergio Morate, el sospitós del doble assassinat de Conca, un trasllat que hauria de produir-se en un termini de deu dies i per al qual es desplaçarà un equip de la Policia espanyola fins a Romania. L'Alta Cort de Cassació i Justícia de Romania va denegar a Bucarest el recurs presentat la setmana passada per l'advocada d'ofici de Morate. Segons va assenyalar el portaveu del tribunal romanès, Stelian Bodeanu, «el recurs es rebutja per infundat».

Després d'aquesta sentència, el sospitós ja no té opcions d'apel·lar la seva imminent entrega a Espanya. Morate, que va ser traslladat a Bucarest des de Timisoara (oest de Romania) -un viatge que va durar unes set hores-, va reiterar una vegada més la seva innocència davant del jutge.

El sospitós va assegurar que no hi ha proves que demostrin la seva culpabilitat pel doble crim de les joves de Conca, els cossos de les quals van ser trobats en un riu el 12 d'agost, sis dies després de la seva desaparició.

No obstant això, el jutge Iulian Dragomir va advertir que només la Justícia espanyola té la potestat d'aclarir la seva presumpta implicació en els fets i que la romanesa es limita a decidir sobre l'ordre d'arrest internacional emesa per Espanya.

Més xerraire

En l'audiència, Morate, impassible com fins ara però més xerraire, va tornar a esgrimir els seus dos principals arguments. Són la seva por a un procés injust a Espanya per la repercussió del cas en els mitjans de comunicació i les amenaces de mort rebudes per part de la família d'una de les víctimes. «He sortit a la televisió cada dia i això influeix molt», va assenyalar el sospitós, de 29 anys, davant el jutge del cas.

També va assegurar que el seu telèfon «està punxat», encara que va declarar que desconeix si per part de la policia romanesa o per l'espanyola. «Tot el que he parlat amb la meva mare ha sortit l'endemà a la televisió», va explicar Morate.

Com a gest desesperat per evitar la seva extradició, el sospitós va voler transmetre al jutge que gaudeix de suficients recursos econòmics que poden permetre's viure decentment a Romania. Després de l'audiència i sense conèixer-se encara la decisió de la més alta instància judicial, Morate va pujar en un furgó de la policia per tornar a Timisoara.