Un incendi en un edifici d'habitatges del popular barri de la Goutte d'Or del nord de París, d'origen presumptament criminal, va causar la mort de sis adults i dos nens, i es va convertir en el pitjor foc de la capital francesa en l'última dècada. La policia va detenir un home del mateix districte suposadament vinculat a la tragèdia. Es tracta d'un algerià de 36 anys amb problemes psiquiàtrics i amb diversos antecedents judicials per robatoris, violència, deterioraments de béns i tràfic de drogues.

L'home va ser arrestat amb un encenedor i una espelma, i es va arribar fins a ell pel testimoni d'alguns veïns, confirmat per les imatges de videovigilància en les quals suposadament se'l veu primer calant foc a uns papers a les bústies i dues hores més tard fent el mateix amb uns cartrons.

Des de l'inici la investigació es va centrar en la tesi d'un incendi provocat, ja que cap a dos quarts de tres de la matinada els bombers havien hagut d'intervenir en el mateix lloc per un foc fet amb papers a la planta baixa de l'edifici, situat al carrer Myrah, al districte XVIII, una àrea on predominen els veïns d'origen magrebí i subsaharià.

Dues hores després, els bombers van ser avisats per un nou incendi, que també es va originar a la planta baixa, però que es va propagar ràpidament als pisos superiors, on alguns habitants van morir per la inhalació de fum i altres en llançar-se per la finestra per fugir de les flames.

Un portaveu de la policia al lloc dels fets va explicar que cal aclarir si el foc va ser provocat per «un imbècil» o si pot haver-hi «una altra intenció al darrere», mentre els bombers acabaven d'evacuar mobles i restes de l'edifici de cinc plantes, que ha quedat «destruït i inhabitable».

La intervenció dels bombers, que van trigar prop d'una hora i mitja a sufocar les flames, va permetre salvar la vida de set persones, que van ser evacuades a través de les escales desplegables instal·lades als seus camions.

El ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve, i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, van informar des del lloc de la tragèdia que el sinistre va causar també quatre ferits «de relativa gravetat».