L'estació Keleti de Budapest va reobrir, encara que això no va suposar que els immigrants poguessin embarcar en trens cap a Europa Occidental: un primer comboi que va sortir amb centenars d'ells va ser retingut i els seus ocupants es neguen a ser internats en un camp d'acollida. A primera hora del matí, els antiavalots situats a l'entrada de l'estació des de dimarts es van retirar i aviat centenars de refugiats van entrar corrent a la terminal per agafar algun dels trens estacionats, sense saber on es dirigien.

Un dels trens, amb destinació a Sorpron, aviat es va omplir de persones desitjant sortir d'Hongria, mentre que la manca d'informació i les carreres i les empentes van provocar la confusió. Els revisors de l'estació van informar primer que aquest tren no sortiria, encara que finalment va sortir en direcció a Sopron, una ciutat fronterera amb Àustria, amb els refugiats alegres per abandonar la capital hongaresa.

«L'important és sortir de Budapest. Aniré després a peu o com sigui a Àustria», va assegurar Gaser, un dels joves que va aconseguir pujar al tren. El comboi que va sortir de Budapest va ser retingut poc després a la localitat de Bicske, a uns 40 quilòmetres a l'oest de Budapest i seu d'un dels campaments de refugiats d'Hongria.

Resistència dels refugiats

Desenes d'antiavalots van esperar uns 500 refugiats que, segons la policia, van oferir «resistència passiva» en negar-se a baixar del tren per no ser internats al camp. Segons les imatges dels mitjans hongaresos, els immigrants van començar a corejar «Campament no» i alguns van intentar fugir corrent dels agents.

Un home es va llançar a les vies amb la seva dona, que cridava demanant ajuda, i el seu nadó, i després d'un forcejament amb un grup d'agents va ser emmanillat i separat de la seva família. En reacció, altres refugiats que havien abandonat el comboi es van oposar als agents i van aconseguir tornar a pujar al tren, del qual a l'hora de tancar aquesta edició es negaven a baixar per la por a que els prenguin les empremtes dactilars, el que pot dificultar que els concedeixin asil a estats del nord d'Europa.

Mentrestant, a Budapest es van suspendre tots els trens directes cap a l'estranger, encara que al llarg de la jornada van arribar combois des de Viena, si bé amb un transbord a la frontera. A l'esplanada que porta a l'entrada de l'estació, un grup de joves va protestar amb càntics com «Som de Síria i volem anar a Alemanya» i «No volem quedar-nos a Hongria». Per a molts, la por a ser internats en un camp de refugiats hongarès era més gran que l'esperança d'arribar a Àustria per agafar un tren a Alemanya.