La Fiscalia francesa va acabar amb els dubtes sobre les restes d'avió trobades el juliol passat a l'illa francesa de la Reunió assegurant que corresponen «amb certesa» a les del Boeing MH370 de Malaysia Airlines desaparegut al març de 2014. Els investigadors van trobar a l'interior d'un tros d'aparell que va arribar a les costes d'aquesta illa de l'oceà Índic números que provenen d'una peça fabricada per Airbus Defence and Space per Boeing a la seva planta de Sevilla (Espanya).

En coordinació amb les autoritats judicials espanyoles, segons el comunicat de la Fiscalia, el magistrat francès que instrueix el cas es va desplaçar a Sevilla per «recollir totes les dades útils» per a les indagacions. «La comunicació immediata de les dades relatives a les comandes i fabricació de les peces de l'aeronau, validada per un tècnic de la societat ADS-SAU, permet associar formalment un dels tres números trobats al tros d'aparell al número de sèrie del Boeing 777 del vol MH370», va afegir la Fiscalia.

Les autoritats malàisies ja havien donat per provat que el fragment trobat, una superfície de control de l'avió situada a l'ala que actua com a aleró i solapa, pertanyia al vol MH370 desaparegut amb 239 persones a bord el 14 de març de al 2014. La Fiscalia gala, però, s'havia mostrat fins ara més prudent en assenyalar que existia una «forta presumpció» que fos així, però va voler esperar que finalitzessin els anàlisis complementaris per corroborar-ho.

Anàlisi dels experts

El tros de l'ala en qüestió, juntament amb altres restes que també semblaven fusellatge, van ser analitzades en instal·lacions de la Direcció General de l'Aviació francesa, als afores de Tolosa, per diferents experts internacionals.

França dirigeix ??la investigació judicial sobre aquestes restes no només perquè es van localitzar al seu territori, sinó degut també a que hi ha una investigació oberta perquè quatre dels passatgers desapareguts eren de nacionalitat francesa.

Tres jutges instructors encapçalen el cas a França, un d'ells de la secció antiterrorista, el que mostra que París no tanca la porta a cap hipòtesi sobre el que ha passat. L'avió de Malaysia Airlines va desaparèixer després de canviar de rumb en una «acció deliberada», segons els experts.