Abdul·là Kurdi, el pare dels nens ofegats, va explicar els moments més dramàtics que va viure: «Agafava la mà de la meva dona i els meus fills se'm van escapar de les mans. Intentàvem pujar al vaixell». «Tot eren crits i foscor, no vaig aconseguir que la meva dona i els meus fills em sentissin», va afegir. Abdul·là va rebutjar una oferta d'asil del Canadà i va demanar a la comunitat internacional que faci el possible per evitar patiments com el seu. «Vull que el món sencer ens escolti des de Turquia, on hem arribat escapant de la ?guer?ra. Tinc un gran patiment. Faig aquesta declaració per evitar que altres persones tinguin el mateix patiment», va assegurar Kurdi davant de l'Institut Forense de la ciutat de Mugla, al sud-oest de Turquia.

Va relatar que, després de la tràgica mort de la seva dona i dos dels seus fills menors després de naufragar l'embarcació en què la família intentava arribar a l'illa grega de Kos, la seva germana gran, que viu al Canadà, va ser entrevistada a la televisió en aquest país , que després li va oferir asil. «He rebut una oferta del Govern del Canadà. Era una oferta perquè jo pugui anar-hi. Però, després del que ha passat, no hi vull anar. Portaré els cossos primer a Suruc (ciutat turca a la frontera amb Síria) i després a Kobani (ciutat siriana propera). Passaré la resta de la meva vida allà», va explicar.

A Kobani, ciutat de majoria siriana del nord de Síria, van morir 16 membres de la família que combatien el grup gihadista Estat Islàmic (EI), segons el relat d'Abdul·là Kurdi. Ara Kurdi vol enterrar al costat d'ells els cossos dels seus dos fills, de tres i cinc anys, i el de la seva esposa. efe/Ddg ankara