Els set primers autobusos amb refugiats d'Orient Mitjà a bord han arribat avui d'Hongria a la frontera austro-hongaresa, ha informat la televisió pública austríaca ORF.

Els vehicles, escortats per la policia hongaresa, s'han aturat pocs metres abans de la frontera i desenes de refugiats s'han baixat per rebre aigua i altres aliments de la Creu Roja magiar.

Segons la policia, s'esperen entre 50 i 60 autobusos més per a les pròximes hores, amb els quals podrien arribar entre 800 i 3.000 refugiats, encallats des de dilluns en diferents punts del país veí.

Els refugiats seran enviats des del costat hongarès de la frontera cap a l'estació de tren de Nikelsdorf, a Àustria, o a un pavelló proper de música, "New Rock Halle", on s'ha instal·lat fa uns mesos un centre d'acollida per a refugiats.

Segons l'agència de notícies austríaca APA, el pas fronterer de Nikelsdorf, en direcció d'Hongria a Àustria, ha estat clausurat avui de forma temporal per raons de seguretat.

Per a la 06.00 hora local estava previst la sortida d'un primer tren cap a Viena, des d'on la majoria dels refugiats vol seguir rumb a Alemanya, encara que la policia donava per fet que hi hauria retards.

Els governs d'Alemanya i Àustria van accedir ahir a la nit a permetre l'entrada i / o el pas dels centenars de refugiats, majoritàriament provinents de països en conflicte, procedents d'Hongria, encara que només com una mesura excepcional.

Així ho va anunciar el canceller federal austríac, Werner Faymann, després de parlar amb el seu homòleg hongarès, Viktor Orban.

La decisió, coordinada amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, va ser presa "per la situació de necessitat a la frontera hongaresa", ha assenyalat el cap de govern austríac.

"Al mateix temps esperem d'Hongria la disponibilitat a resoldre els problemes que persisteixen d'acord amb el repartiment just de refugiats i el mecanisme per a emergència als quals aspira la Comissió Europea, i als quals contribuïm avui", va dir Faymann.

Va al·ludir així a la negativa del govern d'Orbán a acceptar quotes obligatòries en un repartiment de refugiats a tota la Unió Europea, un rebuig que comparteix amb els governs de la República Txeca, Eslovàquia i Polònia.

A la nit, el govern hongarès va anunciar que posava a disposició uns cent autobusos per traslladar-los fins a la frontera, una decisió que havia estat aprovada poc abans pel Parlament.