Un grup d'hongaresos radicals va llançar un parell de granades atordidores als refugiats que es troben davant l'estació de trens de Budapest de Keleti. Immediatament després que mitja dotzena de caps rapats llancessin les granades es va formar una baralla amb diversos refugiats, que va ser dispersada per la policia, sense que es registressin ferits ni detinguts. Els atacants eren radicals que tenien previst anar al partit de la selecció d'Hongria contra la veïna Romania a Budapest.

Paral·lelament, uns 300 refugiats van escapar del tren aturat des de dijous a l'estació de Bicske, als afores de Budapest, mentre que altres 64 van fugir d'un centre d'acollida. El tren, amb uns 500 refugiats a bord, estava de camí a Sopron, a la frontera amb Àustria, quan la policia va intentar obligar a baixar els passatgers per portar-los al centre de registre, però els immigrants es van oposar i van decidir no baixar dels vagons.

Aquells que van decidir baixar del tren van sortir corrent per les vies fèrries en direcció de Györ, a l'oest de Bicske, mentre que altres van escapar rumb a Budapest. La policia va buscar els refugiats, encara que amb poc èxit.

Limitació de la circulació

El mig miler de refugiats havia passat la nit al tren, ja que només uns pocs van accedir a ser transportats en autobús al centre d'acollida. La companyia ferroviària hongaresa MÁV va informar que no sortirien trens des de Budapest amb destinació a Europa Occidental, sinó només fins a la frontera, on els passatgers van haver de creuar a peu.

Un refugiat d'uns 50 anys va morir a l'estació de Bicske. L'home va ser tractat durant 50 minuts al costat de les vies ferroviàries on s'havia desmaiat, però no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Paral·lelament, altres 80 refugiats van decidir abandonar el tren aturat a l'estació de Bicske per anar al campament d'acollida d'aquesta localitat magiar. Els immigrants que finalment van decidir anar al campament van baixar del tren en dos grups, amb una hora de diferència.