L'Exèrcit algerià va desactivar un contenidor amb 17 bombes artesanals en la localitat del nord de Tadjehmount, situada a penes a un centenar de quilòmetres a l'oest d'Alger, segons informava ahir el ministeri de Defensa del mateix país.

En un comunicat emès pel govern, el ministeri va explicar que l'operació antiterrorista va tenir lloc el divendres entre la zona turística de Tipaza i la localitat d'Ain Defla. Un escenari que en els últims mesos ja ha estat centre d'atacs jihadistes i d'enfrontaments armats amb les forces de Seguretat. Al costat dels artefactes explosius els agents van trobar diversos objectes: munició, telèfons mòbils i diversa documentació, a més d'altres objectes, segons indicava la nota emesa. L'activitat gihadista ha crescut en els últims mesos en diverses zones d'Algèria, país que en la dècada dels 90 va viure una de les pitjors ofensives terroristes de radicals islàmics. El passat 25 d'agost, l'Exèrcit algerià va matar a dos presumptes gihadistes, un d'ells un veterà emir, en una operació en la localitat de Taher, situada a la província de Yiyel, regió que en la dècada dels 90 va ser també escenari d'una intensa activitat terrorista. Aquest augment de l'activitat gihadista coincideix amb una creixent presència de grups radicals al llarg de la porosa frontera que Algèria comparteix amb dos altres països, Tunísia i Líbia, i que s'ha convertit en centre de reunió, reclutament i acolliment de voluntaris que pretenen sumar-se a l'Estat Islàmic (EI) a Síria i l'Iraq o tornen de combatre allí.

Segons xifres del Ministeri de Defensa, un total de 202 presumptes gihadistes van morir en enfrontaments amb l'Exèrcit algerià durant el primer semestre d'aquest any 2015.