La policia grega va detenir ahir a dos homes per llançar còctels Molotov contra les famílies de refugiats que acampaven a l'illa de Lesbos, en el mar Egeo, a l'espera d'embarcar-se en un ferri que els havia de traslladar fins a la península.

La policia va informar que es tracta de dos joves, de 17 i 19 anys, que el dissabte a la nit van llançar artefactes de fabricació casolana contra les botigues on dormien les famílies i van provocar ferides a un sirià de 30 anys que va haver de ser traslladat a l'hospital de Mitilene, la capital de Lesbos. Una càmera situada en un dels edificis del port, on es van produir el fet, va permetre a la policia identificar als atacants i detenir-los.

La policia antidisturbis va carregar ahir amb porres contra alguns dels refugiats, fet que va provocar que un d'ells es quedés inconscient i altres ferits, segons mitjans locals.

Lesos, com la resta de les illes de l'Egeo oriental, a causa de la seva proximitat amb la costa de Turquia, està desbordada per l'arribada de milers de refugiats que esperen poder-se dirigir a Atenes.

Es desconeix el número exacte de persones que s'han instal·lat amb tendes de campanya o als en gairebé tots els espais públics de Mitilene, però els mitjans locals apunten que podrien arriba a 20.000, dels quals la meitat, 10.000, encara no estarien registrats.

L'espera i les pèssimes condicions que han de suportar els arribats ocasionen tensions amb la policia i entre els refugiats de diferents nacionalitats, degut al tracte preferent que es concedeix als sirians.

Totes les persones que arriben esperen poder complir amb el tràmit de registrar-se a l'illa i embarcar-se en un dels transbordadors que els porti al port atenene de Pireo per, des d'allà, continuar el seu periple fins a Macedònia, travessar Sèrbia i Hongria i arribar, a través de Viena Alemanya, i altres països del centre i nord'Europa. Des de principis d'aquest any, 230.000 refugiats han entrat ja a Grècia.