El papa Francesc va fer ahir una crida per la pau i va afirmar que ningú pot ser indiferent envers qui pateix la violència, que succeeix tant en les guerres com quan s'alcen "murs per frenar a qui busca un lloc de pau". "La pau és sempre possible", va afirmar el pontífex en un missatge enviat als participants de la trobada internacional per a la pau promogut per la Comunitat de Sant Egidi, que se celebrarà fins al 8 de setembre a Tirana.

"Cal reafirmar aquesta veritat sobretot avui, quan en algunes parts del món semblen que hi prevalen la violència, les persecucions i els abusos contra la llibertat religiosa", va prosseguir amb el seu discurs. "És violència obligar a retrocedir als que fugen de condicions inhumanes i busquen un futur millor. És violència marginar nens i ancians de la societat i de la seva pròpia vida. I també és violència incrementar l'escletxa entre els qui malgasten allò superflu i els qui no tenen allò necessari", va afegir.

D'altra banda, el papa Francesc va recordar que va triar Albània com el primer país europeu que va visitar perquè va voler "encoratjar la senda de la convivència pacífica després de les tràgiques persecucions sofertes pels fidels albanesos al segle passat", i va aplaudir que el país s'hagi convertit en "símbol de la convivència pacífica i entre religions". "Ningú pot usar el nom de Déu per cometre violència ni tampoc per assassinar", va subratllar Jorge Bergoglio. "Garantir la pau és sempre possible i no és una afirmació ingènua, sinó que expressa la nostra fe en que res és impossible sense Déu", va concloure el papa en el seu missatge.