El jutjat de primera instància número 2 de Pozuelo d'Alarcón ha ordenat ajornar la incineració del cos de José María Ruiz-Mateos, mort als 84 anys el passat dilluns, per practicar una prova de paternitat. Aquesta prova ha estat sol·licitada per Adela Montesdeoca, que afirma ser filla de l'empresari. Montesdeoca afirma ser filla del polèmic empresari i el jutge ha decidit demanar proves d'ADN per comprovar la possible paternitat del patriarca abans que les seves restes siguin incinerades.

El funeral per Ruiz-Mateos va ser oficiat aquest dimarts a l'església de Nostra Senyora de la O, a Rota (Cadis). Com ja va succeir el dia abans durant la seva vetlla, cap familiar del controvertit empresari va voler fer declaracions als mitjans de comunicació presents en el dia del seu enterrament, al qual no hi va assistir l'alcalde de la localitat, Javier Ruiz Arana. El seu grup, el PSOE, va intentar l'any passat, quan era a l'oposició, que l'Ajuntament retirés el títol de Fill Predilecte que li va ser concedit a Ruiz-Mateos el 2006 pels processos judicials que aguaitaven a l'empresari.

Imperis i trames empresarials

Nascut el 1931, Ruiz Mateos va protagonitzar una vida de fundació d'imperis i trames empresarials, disputes amb la Justícia i una gran exposició mediàtica, que moltes vegades va encoratjar amb disfresses i posades en escena singulars, com patriarca d'un clan familiar que es va trencar en els últims anys de vida. Les últimes notícies sobre la seva situació es van publicar quan va entrar a la presó madrilenya de Soto del Real per tres delictes contra la Hisenda Pública, i un dia després va ser portat a l'hospital per ser ingressat, causa del seu estat de salut.