Austràlia tindrà un nou primer ministre, càrrec que assumirà Malcolm Turnbull, que va forçar i va guanyar una moció de confiança dins del Partit Liberal al fins ahir líder de la formació i cap de Govern, Tony Abbott. En la votació, Turnbull va obtenir 54 vots davant dels 44 que va aconseguir Abbott.

Turnbull haurà de jurar el càrrec davant el governador general, Peter Cosgrove, després de complir-se un procediment formal mitjançant el qual Abbott li comunica al representant de la reina Isabel II a Austràlia el resultat de la votació i li presenta la renúncia.

«Hem tingut una experiència important i alliçonadora, em sento humil davant ella», va dir Turnbull en la seva primera compareixença davant la premsa al costat de la ministra d'Exteriors, Julie Bishop, que va ser ratificada amb 70 vots com la número dos del partit.

El nou dirigent no es va estalviar elogis a Abbott, que va assumir el càrrec el setembre de 2013, del qual va destacar la seva tasca com a líder i èxits com la signatura de diversos tractats de lliure comerç o la seva política contra la immigració il·legal.

Però Turnbull, que el 2009 va ser apartat del capdavant del llavors opositor Partit Liberal per Abbott, va assegurar que el seu Govern tindrà «una visió econòmica» i un altre estil.