El nou líder laborista britànic, el veterà diputat d'esquerres Jeremy Corbyn, va defensar la «unitat» del seu gabinet de l'oposició, que ha quedat completat i que està integrat majoritàriament per dones. Corbyn va ser triat dissabte per aclaparadora majoria nou líder del primer partit de l'oposició del Regne Unit en una elecció interna iniciada després de la sortida d'Ed Miliband, que va dimitir arran de la derrota laborista a les eleccions de maig.

Després de dos dies de converses amb els diputats laboristes, Corbyn va donar per acabada la formació de l'anomenat «gabinet a l'ombra», integrat per 16 dones i 15 homes. No obstant això, els principals llocs de l'equip de Corbyn estan ocupats per homes.

Diversos diputats laboristes, molts d'ells simpatitzants del Nou Laborisme de Tony Blair, s'han negat a ocupar càrrecs destacats en l'equip de Corbyn. Entre els nomenaments destacats hi ha el d'Andy Burnham, qui era candidat al lideratge de la formació, que va ser nomenat portaveu d'Interior, mentre que Afers Estrangers queda en mans de Hilary Benn, de l'ala esquerrana del partit.

Com a portaveu d'Economia ha estat nomenat John McDonnell i el lloc de portaveu d'Empresa serà per a Angela Eagle, que també es farà càrrec de la secretaria d'Estat «a l'ombra», amb la funció de substituir Corbyn a la Cambra dels Comuns quan aquest no hagi d'afrontar l'acarament setmanal amb el primer ministre britànic, el conservador David Cameron.

Maria Eagle ha estat nomenada portaveu de Defensa, si bé en un principi Corbyn havia ofert el càrrec a Chris Bryant, però aquest el va rebutjar perquè no està d'acord amb «moltes» de les polítiques de Corbyn.