El nou líder laborista britànic, Jeremy Corbyn, va sorprendre els parlamentaris en utilitzar preguntes remeses pels ciutadans en la seva primera confrontació amb el primer ministre, David Cameron, a la Cambra dels Comuns. Fidel a la seva promesa d'introduir una «nova forma de fer política», el veterà diputat d'esquerres, de 66 anys, li va proposar al conservador Cameron introduir preguntes de la població en aquestes sessions setmanals, en què durant 30 minuts el primer ministre és interpel·lat intensament per l'oposició britànica.

Corbyn, que va aconseguir dissabte una aclaparadora victòria a les eleccions internes de la seva formació, va rebre ni més ni menys que 40.000 preguntes de la població, de les que 2.500 van correspondre a la crisi de l'habitatge al Regne Unit, a causa de la falta d'immobles assequibles per comprar i els alts lloguers.

En una cambra més plena del que és habitual, el líder de l'oposició, que tradicionalment és l'encarregat de formular les sis preguntes que té assignades, va explicar que la gent creu que en aquest debat hi ha «massa teatre» i que està «fora de la realitat».

Amb un estil més serè i gens combatiu, Corbyn va admetre que se sentia «molt orgullós» per la gran quantitat de gent que va participar en els debats i les reunions polítiques durant el procés d'elecció interna al Partit Laborista per elegir el nou líder en substitució d'Ed Miliband, que va dimitir després de la seva derrota a les eleccions generals del passat 7 de maig.

Cameron va felicitar Corbyn per la seva «rotunda victòria», li va desitjar sort en la seva nova tasca i va confiar que tots dos puguin treballar pel bé nacional. «Estic segur que tindrem molts i forts desacords en aquests intercanvis setmanals, però, en el que puguem treballar junts per l'interès nacional, hauríem de fer-ho», va assenyalar.

El líder conservador va saludar el nou estil que busca aportar Corbyn en afirmar que «ningú podria estar més encantat que jo» si les sessions d'interpel·lació al primer ministre esdevenen «un veritable exercici de preguntar i respondre».