Un adolescent musulmà de 14 anys va romandre diverses hores detingut a la localitat d'Irving, a Texas, al sud dels EUA, per portar a l'institut un rellotge que havia fabricat ell mateix a casa seva i que una professora va creure que podia ser una bomba. Al jove Ahmed Mohamed li agrada l'electrònica i dilluns va portar a l'institut ?MacArthur d'Irving, on estudia, un rellotge construït per ell mateix.

En un vídeo penjat a la pàgina web del diari The Dallas Morning News, el propi Ahmed explica que primer va ensenyar el rellotge a la seva professora d'enginyeria, que li va aconsellar que no el mostrés a altres docents del centre.

El jove va guardar el rellotge a la motxilla però, durant la classe d'anglès, l'artefacte va fer un soroll, la professora el va descobrir i va decidir alertar les autoritats en pensar que podia tractar-se d'una bomba.

«Em van portar a una habitació amb cinc policies. Em van interrogar, van buscar entre les meves coses i es van emportar la meva tauleta i el meu invent», va afegir Ahmed, a qui els policies es van endur emmanillat. El director de l'institut, a més, va suspendre l'alumne durant tres dies, segons la seva família, encara que no se l'ha acusat de cap delicte.

L'adolescent ha rebut gran quantitat de missatges de suport a Twitter a través de l'etiqueta #IStandWithAhmed (Jo estic amb Ahmed). Mentrestant, el Consell de Relacions Islàmic-Nord-americanes (CAIR), la principal organització civil islàmica del país, investiga el cas.

El president dels EUA, Barack Obama, va mostrar el seu suport a l'estudiant. «Quin rellotge tan bonic!, Ahmed. Vols portar-lo a la Casa Blanca? Hauríem d'animar més nois com tu a que els agradi la ciència», va escriure a Twitter.