El jutge instructor del cas Gürtel a l'Audiència Nacional, José de la Mata, va posar a disposició de les parts una gravació efectuada per la funcionària de Boadilla que va denunciar el cas, Ana Garrido, a Maria Carmen Jiménez, que va ser secretària del cervell de la trama, Francisco Correa, en una de les seves empreses, Special Events, entre maig de 2001 i juliol de 2003. Segons la SER, Jiménez va explicar que en aquell temps va veure el president del Senat, Pío?García-Escudero (llavors gerent nacional del Partit Popular), sortir del despatx de Francisco Correa «a hores intempestives amb sobres».

García-Escudero va assegurar que la informació és falsa i va anunciar que emprendrà totes les accions judicials que siguin procedents en defensa del seu honor.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va assegurar que el president del Senat ha de donar explicacions sobre les gravacions que l'impliquen en la trama Gürtel, perquè «no és suficient amb una nota de premsa».

El portaveu parlamentari de l'Esquerra Plural, José Luis Centella, va afirmar que García-Escudero hauria de comparèixer «d'alguna manera» per donar explicacions sobre les suposades gravacions que l'impliquen en la trama Gürtel.

En un altre ordre de coses, l'Audiència Nacional ha nomenat els jutges Àngel Hurtado i José Ricardo de Prada com a substituts d'Enrique López i Concepción Espejel al capdavant del tribunal que ha de jutjar el cas Gürtel mentre es resolen les recusacions plantejades contra aquests últims per presumpta afinitat ideològica amb el PP. Els dos magistrats substituts componen ara cautelarment, al costat de Julio de Diego, el tribunal que jutjarà el cas Gürtel per fets de la primera època de la trama.