Donald Trump va perdre força en el segon i llarg debat d'aspirants republicans a la Casa Blanca celebrat al mausoleu de Ronald Reagan, en què, tot i dominar part de la conversa, el seu argumentari va brillar per la seva absència en matèries domèstiques.

El magnat, líder en els sondejos, va sortir malparat en picabaralles amb l'exgovernador de Florida Jeb Bush, en relació amb la gestió del seu germà, l'expresident George W. Bush, i amb l'exdirectora executiva de Hewlett Packard (HP) Carly Fiorina respecte els seus comentaris frívols sobre les dones.

Trump va concentrar els atacs de la majoria dels seus rivals, que no van dubtar a afirmar que no està preparat per ser president dels EUA, i que és un egòlatra que només creu en ell mateix, en paraules de George Pataki i Bobby Jindal, respectivament.

Pataki, exgovernador de Nova York, i Jindal, governador de Louisiana, van participar en la primera part del debat, la dels postulants pitjor posicionats en les enquestes, juntament amb l'exsenador per Pennsilvània Rick Santorum i el senador de Carolina del Sud Lindsey Graham.

Walker: «És un aprenent»

En el segon tram, el governador de Wisconsin, Scott Walker, va assegurar que els EUA no necessiten «un aprenent (en al·lusió al programa de televisió que presentava Trump, L'Aprenent) a la Casa Blanca. Ja en tenim un ara».

Fiorina va qualificar Trump de «meravellós animador» i va mostrar la seva confiança que «el sentit comú» dels votants posarà el magnat al seu lloc.