L'amenaça terrorista contra el Regne Unit està en el seu nivell més alt des dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 contra els EUA, va explicar el director dels serveis secrets britànics MI5, Andrew Parker. En una entrevista a la BBC, Parker va assenyalar que la policia i els serveis secrets han frustrat en els últims dotze mesos 6 complots terroristes i va advertir que l'amenaça «està creixent».

El cap de l'MI5 (servei intern) també va defensar la necessitat de comptar amb nous poders per intervenir les comunicacions, ja que els terroristes utilitzen cada vegada més internet per comunicar-se i per fer arribar els seus missatges. Parker va insistir que els serveis secrets no tenen intenció de vigilar les comunicacions privades dels ciutadans i va destacar la importància de treballar en un marc legal «transparent».

El director va fer aquestes declaracions mentre el Govern prepara un projecte de llei destinat a facilitar nous poders als serveis d'intel·ligència per vigilar certes comunicacions electròniques, quelcom no ben vist per les organitzacions defensores dels drets civils.

Segons Parker, els sis complots que van ser frustrats en un any són «certament» la xifra més alta des de l'11-S. «Això representa una amenaça que continua creixent, principalment per la situació a Síria», va afegir.

«Ells estan utilitzant aplicacions segures i comunicacions per internet per intentar enviar els seus missatges, incitar i dirigir actes de terrorisme entre la gent que viu aquí i que està disposada a escoltar els seus missatges», va explicar.

Va afegir que l'MI5 està centrat en vigilar «on poden estar els terroristes i com es mouen». Parker va insistir que els serveis secrets han de treballar sempre en el marc de la llei.