Almenys set persones, entre elles una nena, van morir en naufragar a aigües del Mediterrani la llanxa pneumàtica en la qual pretenien arribar a Itàlia des de Líbia. Segons Mohammad al Kawa, president d'una de les associacions de mariners de la zona, a la llanxa hi viatjaven 95 persones, entre elles quatre dones embarassades que van poder ser rescatades amb vida.

«L'embarcació va ser trobada per un petrolier a 22 milles de la costa, plena d'aigua i bolcada, en una zona a l'est de Trípoli, entre les localitats de Tajura i Al Qarboli», va explicar.

Els immigrants rescatats amb vida van ser atesos al lloc de la tragèdia i traslladats després a Trípoli, des d'on van ser portats al centre d'acollida de Salahadin, veí de la capital, va relatar Mohammad al Sherbak, membre de la Guàrdia Costanera. «Alguns d'ells tenen ferides a causa d'una explosió en el motor que portaven i l'incendi de la gasolina», va afegir.

Per altra banda, un refugiat sirià d'uns vint anys va morir electrocutat durant la nit de dijous a les instal·lacions franceses de l'Eurotúnel quan intentava pujar a un tren de mercaderies per arribar al Regne Unit.

El jove va perdre la vida poc abans de la mitjanit, i el seu cos va ser trobat al costat d'un vagó a les instal·lacions del túnel sota la Mànega, va assenyalar la prefectura local, a la qual citava el diari Le Voix du Nord.

Representants del grup Eurotúnel van explicar al diari que dijous a la nit un dels seus trens va haver d'aturar-se a causa de la presència de migrants al costat de les vies i que en registrar la zona van trobar l'home mort.

Onze morts des de juny

Des del passat juny han perdut la vida en aquesta part de França onze immigrants de diverses nacionalitats, tots ells en l'intent de creuar el canal de la Mànega, mentre que en tot l'any 2014 van morir quinze persones.