El Tribunal de Comptes porta a terme un procediment d'investigació dels pagaments presumptament injustificats, per valor de 144.000 euros, que l'Ajuntament de Madrid va realitzar entre 2007 i 2009 a la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FDCIS), hereva de l'Institut Noós. En aquest tribunal se segueix un procediment per un presumpte frau en els fons públics de l'Ajuntament de Madrid per l'esmentat import, al que cal sumar els corresponents interessos legals, calculats provisionalment en 32.302 euros. El procediment investiga els pagaments presumptament injustificats amb càrrec als fons de la Fundació Pública Municipal Madrid 16 a la Fundació Esport Cultura i Integració Social, durant el període comprès entre octubre de 2007 i desembre de 2009. Referent a això, el fiscal anticorrupció de Palma de Mallorca, Pedro Horrach, va sol·licitar el desembre passat 6,5 anys de presó per a l'exconsellera delegada de la candidatura olímpica Madrid 2016, Mercedes Coghen. efe/Ddg madrid

Compromís portarà a l'Audiència Nacional les factures que la Generalitat va pagar a la trama Púnica, per exemple 4.000 euros només per obrir un compte a Twitter i un altre a Facebook. El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha tingut accés a les factures pagades per la Generalitat a la xarxa corrupta, el 2010 i 2011, amb la Conselleria de Medi Ambient de Juan Cotino, la Conselleria de Solidaritat de Rafael Blasco i la Conselleria d'Educació d'Alejandro Font de Mora, que van pagar 61.403 euros a l'empresa d'Alejandro de Pedro, EICO Online Reputación Management. A més, moltes vegades no es pagaven a través d'Hisenda, com estipula la normativa, sinó mitjançant caixa fixa.

Segons les factures, es tractava de presumptes tasques realitzades per De Pedro relacionades amb Internet per aquestes conselleries, com ara «Estudi, posada en marxa i parametrització de perfil xarxa social Facebook i Twitter», per la qual va facturar 3.964 euros a la Conselleria de Solidaritat el juliol de 2010, o «Escolta activa mensual a Mitjans Digitals, Xarxes Socials i Blogsfera» a la Conselleria d'Educació per 6.068 euros.

Ferri ja havia sol·licitat sense èxit abans de les eleccions la documentació, a la qual sí que ha pogut accedir ara després d'una nova petició.

En un altre ordre de coses, el Govern valencià encara ha de pagar 7,5 milions a l'any pel circuit de Fórmula 1 fins el 2023, tot i que les curses es van celebrar entre els anys 2008 i 2012. Aquesta quantitat anual es correspon amb l'amortització del préstec de 60 milions d'euros que va signar l'Executiu de Francisco Camps per a la construcció del circuit urbà, i pel qual s'han desemborsat 89,7 milions, quelcom més dels «zero euros» que va anunciar l'expresident que costaria el circuit de València.

Segons un informe elaborat per l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), entre els anys 2016 i 2023 s'amortitzarà el préstec de 60 milions d'euros signat per portar a terme les obres del circuit urbà, la Marina Reial Joan Carles i els boxes de la competició. Abans s'han hagut de pagar els interessos i despeses de constitució d'altres hipoteques per aquest gran esdeveniment que pot acabar amb més d'un alt càrrec de l'anterior govern amb problemes judicials per la venda de Valmor, l'empresa gestora dels drets del campionat a l'administració.