El president egipci, Abdelfatah al Sisi, va indultar un centenar d'activistes i tres periodistes amb motiu de la festivitat musulmana del Sacrifici, hores abans de viatjar als Estats Units per assistir a una cimera de les Nacions Unides. Entre els tres reporters destaquen els antics periodistes d'Al-Jazeera Mohammad Fahmy i Baher Mohammad, que van ser alliberats ahir a la tarda, segons va confirmar la dona del primer, Marwa Fahmy.

Tots dos van rebre el passat 29 d'agost una pena de tres anys de presó, després de ser trobats culpables de difondre notícies falses i no comptar amb permisos de treball per exercir la seva professió a Egipte, en el conegut cas de la Cèl·lula del Marriott. Al costat d'ells, va ser sentenciat també l'australià Peter Greste, que va ser deportat el febrer passat gràcies a un decret presidencial, però el seu nom no va aparèixer a la llista d'indultats.

La jove activista Sanaa Seif i la coneguda advocada de drets humans Yara Salam si es troben entre les persones que s'han beneficiat del perdó. Totes dues van ser condemnades a tres anys de presó per incomplir la llei de protestes i manifestar-se davant del Palau Presidencial el juny de 2014. Els activistes i reporters van ser alliberats en el marc d'una amnistia que va incloure 358 presos.