El jutge crida a declarar 40 persones per la seva relació amb el cas Púnica

El magistrat els ha citat després de la compareixença en seu judicial del líder de la trama

24.09.2015 | 07:21

El jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, ha citat a declarar 40 persones, aproximadament la meitat imputats i l'altra meitat testimonis, vinculades totes elles amb municipis de la Comunitat de Madrid i la de València i relacionats amb les últimes confessions que va fer el presumpte líder de la trama, David Marjaliza.
Entre els citats hi ha l'exalcalde del PP a Gandia Arturo Torró i també havia estat cridat a declarar el que va ser regidor de contractació en aquest mateix Ajuntament, Víctor Soler, però el jutge ha deixat sense efecte la seva citació en conèixer la seva condició d'aforat com a actual diputat autonòmic a les Corts Valencianes, institució a la qual s'ha dirigit per confirmar l'aforament.
Velasco els ha cridat a declarar arran de les declaracions que va prestar Marjaliza el juliol passat durant tres dies al llarg d'unes tretze hores i que romanen sota secret de sumari. Les citacions les fa el jutge en el marc de la peça separada número 9 que fa referència a la trama internacional de presumpte blanqueig de capitals, així com en relació a les comissions rogatòries internacionals i «altres serrells que s'estan investigant».
Els interrogatoris començaran aquest mes i s'estendren fins aldesembre, si bé hi haurà una aturada en les declaracions pel trasllat a finals d'aquest mes dels jutges centrals d'instrucció a la reformada seu de l'Audiència Nacional al carrer Gènova.
El passat juliol, Marjaliza, que roman a la presó igual que el seu amic i també presumpte cap de la trama, l'exconseller madrileny del PP Francisco Granados, va declarar durant tres dies davant Velasco després d'haver-se negat a fer-ho quan va ser detingut fa ja gairebé un any.
Després de la confessió de Marjaliza, el contingut de la qual no ha transcendit per estar sota secret de sumari, va ser cridada a declarar la seva secretària Ana María Ramírez, que després de comparèixer durant dues hores i mitja va tornar a la presó, encara que dies després el jutge la va deixar en llibertat després del pagament d'una fiança de 40.000 euros.
Ramírez està considerada la «mà dreta» de Marjaliza i en l'escorcoll de la seva casa es van trobar ocults, darrere de còmodes, sota dels matalassos, dins d'una maleta i en bosses situades sota els llits, documents amb correus sobre comptes de Suïssa i Singapur del seu cap. En aquests llocs van aparèixer també organigrames d'empreses de la xarxa Púnica i contractes privats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema