El president del Tribunal Suprem té un patrimoni de 372.700 euros

Carlos Lesmes cobra un salari anual de 130.000 euros i en rebrà 208.000 quan cessi del càrrec

24.09.2015 | 07:21

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va divulgar que té un patrimoni de 372.700 euros, amb una remuneració anual de 130.152, a la qual cal sumar la indemnització de 208.000 euros que percebrà quan cessi del seu càrrec.
El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial i els vocals de la Comissió Permanent d'aquest òrgan van publicar el seu patrimoni al Portal de Transparència, una setmana abans que la llei (la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial ) els obligués. Les seves remuneracions, que es troben entre les més altes dels alts càrrecs de l'Estat, ja eren conegudes.
Les declaracions divulgades registren el valor econòmic d'immobles, dipòsits, accions i participacions en capital social i assegurances de vida. El valor econòmic del patrimoni del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial és de 372.700 euros, el major part del qual correspon a béns immobles, mentre que el seu sou és de 130.152 euros.
A aquestes quantitats cal sumar la indemnització que la llei li garanteix en el cessament del seu càrrec i que és equivalent al 80% del seu salari durant dos anys, és a dir, 104.000 euros per dos.

Els vocals
Quant als vocals de la Comissió Permanent, la vocal a proposta del PP Núria Díaz Abad disposa d'un patrimoni de 578.755 euros i, com la resta dels membres de la Comissió Permanent, cobra 112.249 euros. Aquesta xifra inclou uns 31.000 euros de la seva assegurança de vida. El segon dels vocals per patrimoni és Juan Manuel Fernández, qui suma béns per valor de 485.303 euros.
Martínez Tristán, un altre dels vocals amb capacitat de contractació al CGPJ per formar part de la Comissió Permanent, posició que està retribuïda amb els esmentats 112.249 euros, té un patrimoni de 414.614 euros.
Álvaro Cuesta, exdiputat socialista i vocal a proposta del PSOE, té un patrimoni de 229.212 euros i la també progressista Mar Cabrejas, per part seva, té un patrimoni de 223.896 euros, en el qual s'inclouen uns 71.000 en assegurances de vida. El secretari general de la institució, Joaquín Vives, té un patrimoni de 799.134 euros i una retribució de 109.662.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Podem avala que els dirigents de les autonomies trenquin amb els socialistes

Podem avala que els dirigents de les autonomies trenquin amb els socialistes

Rajoy es mostra disposat a parlar amb el PSOE de les seves principals demandes i elogia la decisió...

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

L'empresa, dedicada al desballestament de vehicles, ja ha sofert set robatoris i ha trobat quatre...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema