La Policia Nacional i Inspecció de Treball ha desarticulat una xarxa dedicada a vendre permisos de residència a immigrants i a cobrar subsidis a través d'empreses fictícies amb un desfalc de 700.000 euros, en una operació que s'ha saldat des del juliol passat amb 75 detinguts i 32 imputats. Entre els detinguts, la majoria a Còrdova, n'hi ha de Girona.

Segons va informar ahir la Policia Nacional, l'operació conjunta entre els ministeris de l'Interior i el d'Ocupació i Seguretat Social es va iniciar l'any passat després de la detecció d'una anomalia en la documentació presentada per una ciutadana romanesa que sol·licitava prestacions per desocupació acreditades per contractes curts en diverses empreses.

Els agents van poder comprovar que les referides empreses s'havien creat de forma fictícia, amb l'única finalitat de contractar virtualment a treballadors, que al seu torn utilitzaven els contractes per a posteriorment adquirir prestacions públiques i subsidis per desocupació o, fins i tot, perquè ciutadans estrangers poguessin regularitzar la seva situació administrativa a Espanya, tot això de manera fraudulenta.