Els jutges antiterroristes francesos van ordenar ahir l'ingrés a presó d'Iratxe Sorzábal i David Pla, considerats per Espanya com els caps d'ETA, i els van imputar formalment per sis càrrecs, entre ells el de direcció d'una organització terrorista, va informar una font judicial. La Fiscalia francesa va acusar Pla i Sorzábal "de direcció d'una organització creada per preparar atemptats contra persones amb finalitats terroristes", i va demanar davant el jutge d'instrucció el seu empresonament. També va presentar els càrrecs, tots confirmats en la imputació, "d'encobriment de finançament del terrorisme, possessió d'armes i munició, port i transport d'armes i municions, encobriment d'armes i municions provinents d'un robatori a mà armada, i possessió de documents administratius falsificats", tot això dins d'una "banda organitzada amb finalitats terroristes".

El jutge va dictar l'ordre d'empresonament contra tres dels quatre detinguts en l'operació del passat dimarts contra la cúpula d'ETA en una casa rural de Saint Etienne de Baigorry, al País Basc francès.

Un quart detingut, la identitat del qual no va ser revelada per la font, va demanar un termini addicional per preparar la seva defensa, i el seu cas serà examinat dimecres que ve, data fins a la qual romandrà a la presó.

Per la seva banda, Sagarzazu i Flores van ser acusats d'"associació de malfactors amb finalitats terroristes".